Életmódkísérlet 3 - FŰBEN-FÁBAN

Egyre többen használnak gyógynövényeket a betegségek megelőzésére, kezelésére. Hisz a természet nem vegyszerekkel dolgozik, hanem olyan vegyületekkel, amik az ember számára is feldolgozhatóak.
Csapatunkban is többségben vannak, akiknek ezzel kapcsolatos pozitív tapasztalatai vannak. Ezeket szeretnénk tovább bővíteni!
Egy kisebb egészségi probléma esetén az erős gyógyszerek használata helyett előnyben részesítjük a homeopátiás készítményeket, a balneoterápiát, a manuálterápiát, az aromaterápiát. És ami a legfontosabb: törekszünk az immunrendszerünk erősítésére, hiszen ha az jól működik, akkor nincs szükség sem orvosi, sem alternatív terápiákra.
Hazánkban 120-130 féle gyógynövény gyűjthető. Szeretnénk ezek közül minél többet megismerni, felismerni.

A csalánt, csipkebogyót, kamillát szinte mindenki ismeri. De egyre többen szedik le a hársfa, a bodza virágát is, hogy annak teája a hurutos megbetegedések idején kifejthesse gyógyhatását. A világhálón számos helyet találhatunk, ahol ezt a tudást bővíthetjük.

Törekszünk arra, hogy saját magunk gyűjtsünk be és szárítsunk gyógynövényeket.

Javasolni fogjuk osztálykirándulási célpontnak Bükkszentkeresztet, ahol a Bükki Füvesember, Szabó Gyuri bácsi gyógynövénykertjében az össze magyar gyógynövény megtalálható.
Olümposz tipp:
  • Tartsunk immunerősítő kúrákat még a fertőzéses betegségek időszaka előtt!
  • Tanuljuk meg mik azok a pontok a testünkön, amiket megnyomva elmulaszthatunk bizonyos kellemetlen tüneteket - pl. fejfájás, orrdugulás. Ezek akár a tanítási órák közötti szünetben is megcsinálhatók!

Ajánló
Kommentek
  1. Én