Témaválasztás

Mi jut eszünkbe, ha ránézünk erre a lányra?

Weisz Fanni 23 éves fotómodell, szépségkirálynő

 

És milyennek látod ezt a fiút?

Látszólag épp olyanok, mint mi, de mégis van egy jelentős különbség: egyik érzékszervüket nélkülözniük kell. Úgy, mint 60.000 sorstársuknak Magyarországon, és 70 milliónak világszerte.

Fanni és Gábor testvérek. Mindketten siketen jöttek világra. Édesanyjuk eleinte kétségbe esett, aztán eldöntötte: sajnálkozás helyett valami egészen másra van szükség. Volt, hogy vattát tömött a fülébe, hogy megértse a helyzetüket. És elkezdte felfedezni azokat a kommunikációs eszközöket, amik rendelkezésre állnak.

Számára is, és mindannyiunk számára.

A fogyatékkal élőkkel kapcsolatban sok ép embernek azért van fenntartása, mert a másságukban a betegséget látják, és félnek a reakcióiktól, a váratlan és kezelhetetlen helyzetektől.

A hallássérülteket is a fogyatékkal élők közé sorolják, bár esetükben nincsenek olyan orvosi problémák, amik komoly gátat jelentenének a teljes értékű élet élésében. Csak egy kis figyelemre van szükségük, és egy különleges kommunikációs formára. A jelelés is egy nyelv – úgy mint az orosz, az angol, a spanyol. Miért is ne tanulhatnánk meg?

 

Érintettség szintjei

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én